Skip to content

Skall bygge Sveriges ledande konsultföretag inom Data, Analys och Insikt

 

[Stockholm, 29. februar 2024]

Inmeta, ett norskt konsultbolag inom Crayon, annonserade nyligen sin nordiska expansion. Robert Granfors (45) är utnämnd som ansvarig för etableringen av Inmeta Data and Insight i Sverige.  

Det nya kontoret i Stockholm är det första steget på resan när Inmeta ska bli Nordens främsta kompetenscenter runt data, analys och insikt.  

Satsningen kommer att ledes av Robert Granfors som har 20 års erfarenhet av branschen, varpå de senaste 13 årens erfarenhet kommer från konsultbolagen Epical och Affecto där Robert haft olika roller från konsult till olika typer av ledarroller.  

Inom konsultbranschen har Robert haft ett tätt samarbete med de ledande produktleverantörerna och haft förmånen att få jobba med kunder inom de flesta branscher.   

«Vi ser ett stort behov av tillgång på kompetens som kan hjälpa olika företag och organisationer att få ut potentialen från sin data. Tack vare Inmetas framgångar på den norska marknaden finns redan etablerade och väl fungerande samarbetspartner som önskar att Inmeta ska växa in i Sverige. Att vi kan dra nytta av Crayons väletablerade lokala nätverk gör detta till en mycket spännande möjlighet.» säger Granfors. 

Inmeta Sverige söker nu erfarna och seniora konsulter inom data, analys, insikt.  

«Vår ambition är att bygga det ledande specialistkonsultbolaget inom data, analys och insikt. Vi söker duktiga och erfarna konsulter som vill vara med på resan från start och vi är redan i dialog med flera kandidater för anställning. Tillsammans med våra partners skall vi hjälpa företag och organisationer att fatta bättre beslut baserade på data säger Granfors.  

Ska fördubbla antalet anställda  

Inmeta erbjuder konsult- och rådgivningstjänster inom digital transformation och innovation och har 300 anställda i Norge. Företaget etablerade Data and Insight (BI) som ett eget område redan 2003. Under de senaste tre åren har Inmeta ökat från 15 till ca 80 experter inom data, analys och insikt och omsättningen har nästan fyrdubblats.   

«Vi har en stark kultur för att förverkliga värde från data och har under de senaste åren byggt upp ett av de bästa kompetenscentren inom data, analys och insikt i Norge. Nu är det dags att föra denna expertis vidare för att hjälpa kunder på nya marknader. Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Robert Granfors att leda detta initiativ i Sverige, säger Hans Vigstad, VD på Inmeta.   

Avsikten er att fördubbla det nuvarande expertteamet och omsättningen för tjänster inom data, analys och insikt fram till 2026. Expansionen sker i nära samarbete med Inmetas ägarföretag Crayon, som bla. kommer att bistå med sina samarbetsavtal med Microsoft, AWS och Google. Inmeta har  samarbetsavtal med de ledande produktleverantörerna som Informatica, Snowflake, Databricks, DBT, Tableau och Alteryx. 

För mer information, besök gärna inmeta.se eller kontakta Robert Granfors, Head of Data and Insight på Inmeta, robert.granfors@inmeta.com mobil: + 46 705 093 629. 

 

Om Inmeta  
Inmeta är ett konsultföretag inom Crayon som hjälper företag att nå sina affärsmål genom att realisera värde från data. Företaget erbjuder konsult- och rådgivningstjänster inom Digital Transformation och Innovation och har starka expertisområden inom affärsrådgivning, Artificiell Intelligens (AI), Data och Insikt, Systemutveckling och Teknologi, Användarupplevelse och Design samt Digital Samverkan. Inmeta har 300 anställda i Norge och Sverige.  

Om Crayon 
Crayon erbjuder konsult- och rådgivningstjänster för Digital Transformation och har specialkompetens inom optimering och kostnadseffektivisering av både licenser och molntjänster. Företaget grundades och har sitt huvudkontor i Oslo. Företaget är noterat på Oslo Börs och har 3 700 anställda i 46 länder. Inmeta Consulting är ett helägt dotterbolag till Crayon.